fbpx

5 растения с противовирусни свойства

1. Риган

Риганът и специално извлеченото от него растително масло има значителни антивирусни свойства. Проучванията показват, че активният компонент, carvacrol, може да инактивира вируси като човешки норовируси (отговорни за обикновената настинка) в рамките на един час от контакта.

oregano 321037 1920

2. Ехинацея

Ехинацеята е една от най-популярните антивирусни билки, когато става въпрос за борба с вируси и бактерии, и по основателна причина. Не само има способността да стимулира имунната ви система, като стимулира производството на клетки за борба с инфекциите, но също така съдържа и фитохимикали, които се борят и помагат за намаляване на инфекциите, след като се появят.

3. Чесън

От древни времена чесънът има история на употреба, когато става въпрос за инфекции. Някои от тези употреби включват използването на чесън за лечение на проказа, паразитни инфекции и като антибиотик за инфекциозни заболявания.

Проучванията показват, че чесънът има способността да се бори с грипния вирус, вирусите на простудата, ХИВ и пневмония.

wooden 3220984 1920

4. Черен бъз

Ако страдате от грип, черният бъз може да ви помогне и да доведе до облекчение. Изследванията показват, че 91% от хората, заразени с грипни вируси А и B, изпитват подобрение, след като са вземали черен бъз в продължение на седем дни, като същевременно са намалели треската и чувството за отпадналост.

5. Астрагал

Коренът на Astragalus е по-известен като адаптогенна билка, преборвайки стреса и умората. Въпреки това, изследванията показват, че този корен също съдържа мощни антивирусни свойства.
Едно проучване разкрива, че коренът на астрагал е ефективен при инхибиране на вируса на херпес симплекс тип 1 (HSV-1), докато друг показва, че инхибира РНК репликацията в някои вирусни щамове.

product astragalus root

WP >5

www.bglek.com


Споделете, ако ви харесва!
Така нашият труд ще бъде полезен на повече хора и това ще му придаде смисъл 🙂

Тази статия не предлага лечение, не поставя диагнози и не отменя личната консултацията с лекар или фармацевт!
Може да се консултирате с нас на e-mail [email protected] или Messenger.

Статията е написана без комерсиални помисли или продуктово позициониране.

Подобни статии

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури коректна функционалност и за да събира анонимни статистики за посещенията с цел подобряване на съдържанието. Продължавайки, вие се съгласявате с нашата Декларация за поверителност Приемам Прочети повече

Декларация за поверителност