fbpx

Акутил (Acutil) в помощ на мозъка

Модерният начин на хранене трудно доставя достатъчно полезни хранителни вещества в организма, които да осигурят добро функциониране на мозъка ви, което влияе на неговото „стареене“. Ранната превенция и правилното хранене ще позволят на мозъка ви да запази така важните за нормалния ни живот когнитивни функции.

Отрицателни фактори като тютюнопушене, прекомерна консумация на алкохол, затлъстяване, диабет, хипертония и други, заедно с лошото „хранене“ на мозъка, предизвикват ускорено застаряване на мозъка и предпоставки за развитие на деменция.

Деменцията е прогресивно нарушаване на мозъчните функции като памет, мислене, говор, решаване на проблеми, внимание и др. – оказва силно влияние върху ежедневните дейности на човек. Деменцията е заболяване, което се наблюдава предимно при възрастни хора, но НЕ е естествена част от остаряването. Една от най-често срещаните форми на деменция е болестта на Алцхаймер.

Важно място заема превенцията на това заболяване – отговорното отразяване на причините за заболяването, които може да предотвратят последващите отрицателни последствия, например влошаване на паметта. Така че, помислете за вашето здраве преди да възникне бедата.

Акцент върху превенцията

Много световни експерти са единодушни за важността на омега-3 мастните киселини, полиненаситени мастни киселини, гинко билоба, фосфатидилсерин и някои витамини в превенцията на деменция.

Националният консенсус за ранна диагностика и лечение на болестта на Алцхаймер и други форми на деменция също посочва веществата за лечение на леко неврокогнитивно нарушение (предементна фаза без наличие на биомаркери)

  • Piracetam (Пирацетам)
  • Ginkgo biloba (EGb 761) – 120-240 mg дневно.
  • Alpha-tocopherol (Витамин Е) – 100 mg дневно.
  • Назначаването на Vitamin В12 и фолиева киселина при доказан недостиг може да подобри състоянието на болните.
  • Омега 3 мастни киселини.

Част от тези вещества се съдържат в състава на Акутил, който насърчава паметта, концентрацията, намалява умствената умора и допринася за подобряване на когнитивната функция. Продуктът също ще бъде високо оценен от студенти, лица подложени на интелектуално претоварване и стрес. Acutil не само ще им осигури по-висока краткосрочна производителност и поддръжка на паметта, но и положителен ефект в дългосрочна перспектива.

Проучвания с интересни резултати

Проучване проведено в Орегонския университет в Портланд, показа, че възрастните хора с по-високи нива на омега-3 мастни киселини и витамини в кръвта показват по-добра умствена функция и по-малко загуба на мозъчен обем. Проучването е уникално, като се съсредоточава върху ефектите от набор от избрани вещества, съдържащи се в Акутил. Той съдържа уникална комбинация от омега-3 киселини, фосфатидилсерин, гинко билоба и витамини, поддържащи когнитивната функция.

Акутил можете да закупите от онлайн аптека bglek.com. 
Acutil е хранителна добавка и не е заместител на разнообразното хранене. Повече информация за продукта може да намерите на интернет аптека bglek.com.


Тази статия е с рекламна цел.

Подобни статии

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури коректна функционалност и за да събира анонимни статистики за посещенията с цел подобряване на съдържанието. Продължавайки, вие се съгласявате с нашата Декларация за поверителност Приемам Прочети повече

Декларация за поверителност