fbpx

Еутирокс с нов състав и визия на опаковките

Еутирокс (Euthyrox) е лекарство по лекарско предписание, което съдържа Levothyroxine (Левотироксин). Левотироксин се прилага като хормонозаместителна терапия при заболявания на щитовидната жлеза, които водят до недостиг на нейните хормони.

Промени в състава

От скоро на пазара може да бъде намерена новата опаковка от Еутирокс. Промяната касае състава на помощните вещества в таблетките:

  • Без лактозата – в новия състав помощното вещество лактоза е заменено с малтоза. Следователно таблетките вече са подходящи дори за хора с лактозна непоносимост.
  • Новият състав на таблетките гарантира запазване на активното вещество без промяна в рамките на срока на годност.

Новите таблетки Еутирокс не налагат промяна в начина, по който приемате Вашето лекарство. Трябва да следвате указанията на Вашия лекар относно дозите, как да приемате лекарството и как да проследявате функцията на Вашата щитовидна жлеза.

Свържете се с Вашия лекар, за да изясните дали е необходимо да се проверява нивото на Вашия ТСХ след като започнете да приемате таблетките с нов състав.

Тъй като промените са само в помощните вещества (лактозата е заместена с манитол и е добавена лимонена киселина), не се очаква промяна в профила на безопасност. Източник на активното вещество levothyroxine е същия както и в досегашните таблетки.

Промени в опаковката

Новият състав на Еутирокс идва в опаковки с променена визия. На опаковката и блистера има текст “заменени помощни вещества”. На страничната част на кутията има отпечатан следния линк и QR код към него:

www.euthyrox-instructions.com

На сайта ще намерите листовката на Euthyrox и информационен лист аз пациента (който е плиожен малко по-надолоу).

Ето и някои от промените в опаковките на Еутирокс:

image

Повече информация може да намерите в следния файл, редоставен от Merck (фирмата притежател на разрешение за употреба):

За да не изпускате тази и други интересни статии може да се абонирате за нашия месечен бюлетин от линка отдолу 👇

www.bglek.com


Подобни статии

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури коректна функционалност и за да събира анонимни статистики за посещенията с цел подобряване на съдържанието. Продължавайки, вие се съгласявате с нашата Декларация за поверителност Приемам Прочети повече

Декларация за поверителност