fbpx

Фенивир с нови „дрешки“

Фенивир (Fenivir) е крем, който се прилага при лабиален херпес (херпес на устните). От скоро той има нов външен вид на опаковката.

Фенивир съдържа противовирусната съставка Penciclovir (Пенцикловир). Предлага се под формата на крем в разфасовка от 2 гр. Отпуска се в аптеките без лекарско предписание. Пределната цена на Фенивир крем е 9.98 лв (актуална към 18.11.2018 г.).

Фенивир може да се прилага при възсарстни (включително в старческа възраст) и деца над 12 години. Изключително важно е лечението да започне на възможно най-ранен етап. Кремът се нанася с чисти ръце на интервали от 2 часа (през деня). Лечението трябва да продължи 4 дни.

Употребата на Фенивир крем не е проучена при деца под 12 години.

Противопоказания за приложение на Фенивир е свръхчувствителността към Penciclovir, Famciclovir или някое от помощните вещества.

Най-честите нежелани реакции в резултат на приложението на Фенивир са свързани с дразнене на мястото на прилагане – парене, болка, намалена чувствителност на допир и болка (хипоестезия).

Бременни и кърмещи жени могат да използват продукта след преценка от лекар, че ползите са повече от риковете.

Фенивир крем може да поръчате от интернет аптека bglek.com с бърза и удобна доставка.

Изготвил статията за вас:
Христо Кръстев, магистър-фармацевт

Може да се консултирате с нас на e-mail [email protected] или Messenger.

Споделете, ако ви е харесало!
Така нашият труд ще бъде полезен на повече хора и това ще му придаде смисъл 🙂

Тази статия е написана без комерсиални помисли или продуктово позициониране.
Информацията в материала не замества консултацията с лекар и фармацевт!

Източници Кратка характеристика на Фенивир НСЦРЛП
Подобни статии

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури коректна функционалност и за да събира анонимни статистики за посещенията с цел подобряване на съдържанието. Продължавайки, вие се съгласявате с нашата Декларация за поверителност Приемам Прочети повече

Декларация за поверителност