fbpx

Грижа за женското интимно здраве с Vagisan (Вагизан)

Нормалната вагинална флора е важна за естествената защита срещу инфекция. Ако естественият баланс във вагината бъде нарушен и защитната система престане да функционира, може да възникне вагинална инфекция (напр. бактериална вагиноза, гъбична инфекция). Локалното приложение на млечна киселина може да помогне за възстановяване и поддържане на здрава вагинална среда.
Вагизан Млечна киселина съдържа млечна киселина и създава бързо кисела среда, подпомагаща растежа на „добрите“ млечнокисели бактерии и същевременно влошаваща условията за растеж на болестотворните бактерии. Това може да помогне за поддържане и възстановяване на здрава вагинална среда и за профилактика на вагиналните инфекции.

Вагиналната сухота не е табу

Вагиналната сухота е тема, която жените често се колебаят да обсъждат, макар изследванията да сочат, че почти всяка втора жена над 45-годишна възраст страда от вагинална сухота*. Усещането за сухота често е съпътствано от други симптоми като сърбеж, парене и болка в областта на вагината, входа на вагината и външната интимна зона. Този дискомфорт, причинен от вагиналната сухота, може да се отрази силно негативно върху качеството на живот.

Има множество възможни причини за вагиналната сухота. По време на менопаузата и след това:

 • Пониженото производство на женски полови хормони (напр. естрогени) води до по-малко производство на вагинална течност, епителът на вагината изтънява и става по-податлив на увреждане.
 • Могат да бъдат засегнати и по-млади жени поради
  следните причини:
  ■ Кърмене
  ■ Стрес
  ■ Вземане на противозачатъчни
 • Химиотерапия, лъчетерапия и лекарства за лечение на
  рак на гърдата.

Вагизан Овлажняващ крем е надеждно средство срещу симптомите на вагинална сухота като: усещане за сухота, сърбеж, парене и болка. Той осигурява влага и успокояващи липиди (мазнини) на епитела във вагиналната и външната интимна зона. Вагизан Овлажняващ крем може да се използва вагинално (чрез приложения апликатор) и върху външната генитална област. Вагизан Овлажняващ крем прави чувствителната кожа във вагиналната област приятно еластична и то без хормони.

Редовната употреба на Вагизан Овлажняващ крем може да помогне за предотвратяване на раздразнението и възпалението във вагината и външната генитална област, причинявани от сухотата.

За ежедневна интимна хигиена

Кожата, особено в интимната зона, е чувствителна към агресивни почистващи препарати, например алкални сапуни. Те могат да атакуват киселинния водно-липиден слой и да влошат естествената му предпазна функция. Следователно, както неправилната, така и прекалената хигиена често водят до сърбеж, т.е. могат да причинят възпаления и инфекции в интимната зона. Вагизан Интимен лосион е изключително деликатен измиващ лосион за почистване на външната интимна зона. Той подпомага поддържането на естествения външен защитен киселинен слой, а добавеният екстракт от лайка успокоява кожата. Така, употребата на Вагизан Интимен лосион може да помогне за предотвратяване на кожни възпаления и инфекции в интимната зона. Вагизан Интимен лосион се понася много добре и е подходящ за ежедневна употреба за почистване на външната интимна зона, дори при суха кожа.

Серията Vagisan (Вагизан) включва:

Всички продукти от серията може да поръчате от интернет аптека bglek.com

* Източник: http://www.menopause.org/docs/default-source/2013/vva-position-statement.pdf

В статията има продуктово позициониране!
Информацията в материала не замества консултацията с лекар и фармацевт!

Подобни статии

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури коректна функционалност и за да събира анонимни статистики за посещенията с цел подобряване на съдържанието. Продължавайки, вие се съгласявате с нашата Декларация за поверителност Приемам Прочети повече

Декларация за поверителност