fbpx

Натурална комбинация за добър имунитет

Плод шипка

Плодовете от шипка съдържат големи количества витамин С под формата на аскорбинова киселина. Докато самият витамин С е антиоксидант. това не е единственото, което се намира в богатото на хранителни вещества растение. Шипката също са източник на феноли, флавоноиди, ликопен и витамин Е. Тъй като те предпазват клетките от увреждане, допълнителните антиоксиданти в шипката могат да предложат защита срещу сериозни хронични заболявания.

Плодовете на шипката имат имуностимулиращо действие

Свойствата на Витамин С са ясни още по времето на големите географски открития, когато Джеймс Линд започва да лекува моряците на своя кораб от скорбут с портокали и лимони, които са богати на този витамин. Изследвания на плодовете от шипка обаче доказват, че в тях има най-голямо количество витамин С и нямат аналог в растителния свят.  В наше време, след редица изследвания и клинични проучвания е доказано, че витаминът подпомага възстановителните и защитни процеси в организма. Той има противовъзпалително и противоалергично действие. Допринася за профилактиката срещу различни видове бактериални инфекции и вируси и поддържа имунната система.

Плодовете на шипката могат да намалят възпалението

Противовъзпалителните свойства на плод шипка могат да помогнат на тези, които страдат от хронични възпалителни заболявания. Шипките съдържат хранителни вещества, които не само намаляват възпалението, но също така възпрепятстват производството на вещества, които подпомагат възпалението в тялото ви. Според статия от 2017 г., публикувана в Международния вестник за молекулярни науки, клиничните проучвания показват, че шипките могат да намалят болката и възпалението, свързани с ревматоиден артрит.

Прополис

Прополисът представлява смес от восък, пъпки и цветове на растения преминали през храносмилателната система на пчелите. Както в миналото, така и сега е доказано действието му върху здравето на човека. Прополисът има противомикробно, противовирусно, противоплесенно, противорадиационно, антибиотично  и противогъбично действие. Към всичко това прибавяме и дезинфекционно, обезболяващо и имуностимулиращо действие, което го прави идеално средство за лечение и профилактика на много болести.

„Натурални“ витамини

„Натурални“ наричаме витамините, приемани от натурален източник – зеленчук, плод, месо. Те съдържат активния фактор на витамина и множество ко-фактори с биологичен произход. Те са полезни и ефективни за човешкото тяло, но  липсват в синтетичния витамин С, направен в лаборатория. За да може тялото да абсорбира и възползва от витамина, той трябва да е в целия си комплекс.

Уникалната комбинация от натурален Витамин C (екстракт от шипка) и екстракт от прополис в течна форма в C vit natural, го прави идеален начин за справянето ни и профилактиката от всякакъв вид вирусни и бактериални инфекции като активираме възстановителните и защитните механизми на организма.

В статията има продуктово позициониране.
Може да се консултирате с нас на e-mail [email protected] или Messenger.

Подобни статии

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури коректна функционалност и за да събира анонимни статистики за посещенията с цел подобряване на съдържанието. Продължавайки, вие се съгласявате с нашата Декларация за поверителност Приемам Прочети повече

Декларация за поверителност