fbpx

Неподозираните ползи от черния кимион върху детския организъм

Всеки един родител желае едно нещо най-силно –

да бъде детето му здраво, силно и жизнено.

Имунната система на децата в днешно време често е изправена пред сериозни предизвикателства. Замърсеният градски въздух и храненето с „джънк фууд“ в училище са препятствия, които трудно могат да бъдат преодоляни.

Трябва да знаете, че детският организъм е доста по-предразположен към настинки и заболявания, защото тяхната имунна система все още се развива.  Всеки ден децата обработват голям поток от информация. Нервността ни в ежедневието също оказва негативно влияние и като резултат прекомерните нива стрес отслабват естествените защитни сили на детския организъм.

Нездравословното хранене, честото боледуване и приемът на медикаменти от друга страна са още един ред причини, които правят организма на децата по-уязвим.

Кои вещества пазят вашето дете здраво?

За да бъде вашето дете здраво и със силен имунитет, е препоръчително да приема редица незаменими хранителни вещества, витамини, минерали и микроелементи. Ето кои са те:

  • Витамин А – той отговаря за поддържането на доброто зрение на Вашето дете;
  • Витамин D – подкрепя имунната система и поддържа здрави зъбите, костите и мускулите;
  • Витамин Е – е силен антиоксидант, който допринася за защита на клетките;
  • Цинк – важен микроелемент, който поддържа нормалното функциониране на целия организъм. Ползите от цинка са многобройни. Той участва в деленето на клетките, белтъчния синтез, допринася за правилното протичане на метаболизма на въглехидратите и мастните киселини и поддържа доброто зрение при децата.

Черният кимион – естествена и силна подкрепа за имунната система

Черният кимион представлява типично азиатско растение, познато под различни наименования, като някои от тях са фараонско масло, римски кориандър, черно семе и много други. У нас черният кимион често е наричан полска челебитка. Много често е смятан за родственик на кимиона, но всъщност те са от различни разреди.

Тези малки черни семенца, носещи латинското наименование Nigella Sativa или по-известни като семена от черен кимион, са едни от най-ценните. Ползите от маслото на черния кимион са познати най-вече в страните от Южна Азия – Китай, Индия и арабските страни, където то е част от традиционни лечебни методи.

Съществуват редица проучвания за ползите от черния кимион както за имунната система, така и при алергичните прояви. Най – често срещани алергени, пренасяни чрез въздуха, са домашен прах, полени, козина на домашни питомци и плесени, в резултат на което зачестява кихането, сърбежът в носа, очите, ушите, небцето.

Доказва се още, че маслото от черен кимион предпазва нашите клетки, стабилизира мембраната на белите кръвни телца и потиска образуването на някои медиатори на възпалението.

Черният кимион е силен антиоксидант и е богат източник на витамини от В-групата, микроелементи като цинк, желязо и мед както и полиненаситени мастни киселини.

Употребата му е напълно безопасна. През всички хилядолетия, през които е използван, не са открити нежелани реакции. Добрият безопасен профил на този растителен екстракт го прави изключително подходящ за прилагане в детска възраст.

Приемът на естествената добавка черен кимион в комбинация с определени витамини и микроелементи ще осигури на детския организъм:

  • Мощна подкрепа на имунната система преди, по време и след боледуване.
  • Повишаване на естествените съпротивителни сили.
  • Клетъчна защита
  • Подкрепа на специфичните нужди на детския организъм в процеса на растеж.

Представяме ви Допелхерц® актив Имуно за Деца. Това е хранителна добавка, чиято функция е да осигури приема на черен кимион в комбинация с витамини, микро и макроелементи, които са от важно значение за подрастващия детски организъм. Препоръчва се за деца над 4 годишна възраст по 1 капсула на ден, а при деца над 7 годишна възраст по 2 капсули дневно.

реклама

www.bglek.com


Статия с продуктово позициониране.

Тази статия не предлага лечение, не поставя диагнози и не отменя личната консултацията с лекар или фармацевт!
Може да се консултирате с нас на e-mail [email protected] или Messenger.

Подобни статии

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури коректна функционалност и за да събира анонимни статистики за посещенията с цел подобряване на съдържанието. Продължавайки, вие се съгласявате с нашата Декларация за поверителност Приемам Прочети повече

Декларация за поверителност