fbpx

Остеоцинезин, има ли алтернатива в Шуслеровите соли?

Остеозинезин е хомеопатичен продукт, който намира приложение при следните състояния:

  • Калциева недостатъчност
  • Декалцификация
  • Смущения в растежа на деца
  • Заздравяване на фрактури
  • Период на възстановяване

При възрастни схемата на прием е следната: по две таблетки от два до три пъти на ден, като е необходимо таблетките да се държат в устата до пълното им разтваряне, а при деца под една годинка таблетката се стрива и се разтваря във вода преди прием.

И сега ще поговорим за алтернатива на този хомеопатичен препарат, поради неговата липса от известно време. Дали може да бъде заместен от Шуслеровите соли и от кои комбинации.

Съществува комнинация от три Шуслерови соли, която намира приложение при:

  • Остеопороза
  • Фрактури
  • Новообразуване на костна тъкан при заздравяване на счупена кост

Това е комбинацията от следните соли: номер 1, 2 и 11, а пък ако се добави и сол 8 успешно се повлияват изкълчване и разтягане.  Приемат се по 5 таблетки на ден от всяка сол за период от 4 месеца.

Шуслерова сол номер 1 – Калциум флоратум D12, се използва при болки в гърба, като придава силна еластичност на междупрешленните дискове, така и при болки в ставите и при органичена подвижност. При деца с неправилна позиция на стоеж и изкривявания дава отлични резултати.

Шуслерова сол номер 2 – Калциум фосфорикум D6, намира приложение при костния растеж, фрактури и счупвания. Използва се и при растежни болки. Възстановителният му ефект се проявява след операции и раждане. Неутрализира излишните киселини, отлагащи  калциеви образувания в различни части на тялото.

Шуслерова сол номер 11 – Силицея D12 се приема главно при хрущялни изменения, фрактури, чупливи нокти, косопад, ставни и ревматични оплаквания.

Подобни статии

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури коректна функционалност и за да събира анонимни статистики за посещенията с цел подобряване на съдържанието. Продължавайки, вие се съгласявате с нашата Декларация за поверителност Приемам Прочети повече

Декларация за поверителност