fbpx

Правилната грижа за нежната бебешка кожа

Кожата на вашето новородено бебе е най-нежното нещо на света. Когато то пристигне за първи път у дома, започва суетата по въвеждането на дневна рутина. Да бъде бебето добре нахранено и на топло е най-важният приоритет. Но има и още нещо, което трябва да добавите към списъка с важни и това е грижата за кожата на вашето бебче.

Бебешката кожа е изключително деликатна, точно като имунната система на новороденото. Съдържанието на аромати, химикали, бои и детергенти в бебешките дрешки и продукти могат да причинят дразнения, сухота на кожата, изтръпване и обриви. За да предотвратите появата на тези неприятни проблеми е необходимо просто да подберете правилните бебешки продукти за грижа.

На какво се дължи чувствителността на бебешката кожа?

Чувствителността на бебешката кожа най-вече се дължи на нейната тънкост. Тя все още не е била изложена на външни дразнители за разлика от кожата на възрастен човек, която малко или повече е привикнала към дразнителите. Освен това всяко ваше докосване до кожата на новороденото има успокояващ ефект за него и притежава доказано решаващо значене за развитието на вашето дете.

Трябва да знаете, че кожата на вашето бебче тепърва се адаптира за живота извън майчината утроба и това я прави много уязвима. Изключително много внимавайте, когато излагате детето на слънце, не купувайте дрешки от груби и дразнещи материи и използвайте деликатни продукти, които са нежни към кожата на новороденото.

Раздразнената бебешка кожа е често срещано явление и вероятно не вие сте я причинили. В тази статия ще ви запознаем с няколко лесни съвета как да се погрижите правилно за кожата на вашето дете и да бъдете спокойни.

Правилната грижа за бебешката кожа с правилните продукти е от значение

Когато се стремите да запазите здрава бебешката кожа е добре да следвате мотото: „По-малкото е повече“.

  • Използвайте правилните продукти

Много млади родители се чудят кой е правилният продукт, след като пазара е претрупан с множество продукти на различни марки. Нашият съвет е да се консултирате с вашия педиатър. Той ще ви препоръча най-подходящите продукти, които ще успокоят кожата на бебето и съдържат естествени липиди, осигуряващи добра и дълготрайна хидратация.

Всички продукти, които използвате трябва да са преминали клинични тестове и да притежават доказано качество. Не използвайте продукти, съдържащи добавени аромати, консерванти, алкохол или антисептици. Те трябва да са създадени специално за чувствителната нежна бебешка кожа, какъвто е например Bepanthen® Унгвент. Този продукт отговаря напълно на стандартите за грижа и предпазване на бебешката кожа.

  • Създайте добър режим на къпане

Поддържането на чистота на нежната бебешка кожа е изключително важно. Но специалистите съветват да не прекалявате и да не къпете бебето твърде често, понеже това може да доведе до изсушаване на неговата кожа.

Когато къпете вашето бебче използвайте само продукти с неутрално pH и без добавени парфюми. Водата за къпане не трябва да е гореща, а хладка или леко топла. Веднага след баня хидратирайте добре бебешката кожа с овлажняващ и успокояващ продукт. Нанесете го по цялото тяло на бебето с чисти ръце и нежни движения.

  • Сменяйте памперсите винаги на време

Първото и най-важно правило е да използвате пелени с доказано високо качество. Хубаво е да сменяте пелената често, защото тя задържа влагата и може да доведе до раздразнения на нежната бебешка кожа.

Използвайте продукти против подсичане, ако се налага, като бебешкият продукт Bepanthen® Унгвент. При всяка смяна на пелената, нанесете тънък слой в областта на гениталиите и дупето на вашето бебе и го разнесете нежно. Продуктът ще предотврати появата на дразнения и ще успокои кожата, ако вече се е появило подсичане.

Грижата за нежната кожа на новороденото не е сложна. От вас се изисква да използвате просто правилните продукти за успокояване и хидратация и да избягвате добавените аромати и груби материи. Така приятната на допир и копринено нежна кожа на детето ще се запази здрава за по-дълго време.

реклама

www.bglek.com


Статия с продуктово позициониране.

Тази статия не предлага лечение, не поставя диагнози и не отменя личната консултацията с лекар или фармацевт!
Може да се консултирате с нас на e-mail [email protected] или Messenger.

Подобни статии

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури коректна функционалност и за да събира анонимни статистики за посещенията с цел подобряване на съдържанието. Продължавайки, вие се съгласявате с нашата Декларация за поверителност Приемам Прочети повече

Декларация за поверителност