fbpx

Защо няма Аспирин Протект на пазара?

АСПИРИН ПРОТЕКТ вече е наличен в аптечната мрежа! Поръчайте при нас => към Аспирин Протект


Може би ви е направило впечатление, че един от най-популярните медикаменти в България отсъства по аптеките. Става на въпрос за Аспирин Протект.

Аспирин Протект се пройзвежда от немския концерн Bayer. Съдържа 100 мг Ацетилсалицилова киселина (Acetylsalicylic acid). В тази малка доза веществото има антитромботично действие. Това означава, че пречи на тромбоцитите да се слепват и като резултат по-трудно се образуват кръвни съсиреци (тромби).

Аспирин Протект се ползва като първична и вторична профилактика на сърдечно-съдови и мозъчно-съдови инциденти. С прости думи пази от инфаркт и инсулт. Както ви информирахме в нашия блог, продуктите с нискодозирана ацетилсалицилова киселина не са потвърдили значението си за първична профилактика на инфаркт и инсулт. Това означава, че е доказана тяхната ефективност само за вторична профилактика (пазят от повторно настъпване) на инсулт и инфаркт. Статията може да прочетете тук.

Чуваха се много неофициални информации за липсата на Аспирин протект на пазара. Някои от тях са, че ще се спре от внос, други, че ще се вдига цената. Днес получихме официално писмо от българското представителство на Bayer. Причината за липсата на Аспирин Протект е

„логистичен и производствен проблем“

Очаква се в най-скоро време проблемът да бъде решен и Аспирин Протект отново да бъде достъпен за българските пациенти.

Може да следите за наличността на Аспирин протект в интернет аптека bglek.com.


Подобни статии

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури коректна функционалност и за да събира анонимни статистики за посещенията с цел подобряване на съдържанието. Продължавайки, вие се съгласявате с нашата Декларация за поверителност Приемам Прочети повече

Декларация за поверителност